Op 14 maart wordt in Deventer door VVEM-lid Respons het Nationaal Congres Evenementen georganiseerd. Hier worden ook de Evenementenprijzen (o.a. Evenementenstad van het jaar) weer uitgereikt. Voor VVEM-leden die zich voor 10 maart inschrijven voor het congres, geldt een geldt een speciaal tarief. Het centrale thema van het 14 maart te houden Nationaal Congres Evenementen is ?Groei!?.

Programma
12:00-13:00 uur Inloop met lunch, Lebuinuskerk Deventer
13:00-14:15 uur Plenair programma:

  • ? Welkom door dagvoorzitter Hadassah de Boer
  • ? Aftrap door Eddy van Hijum, gedeputeerde provincie Overijssel
  • ? Keynote Robert Govers, auteur Imaginative Communities

14:25-15:15 uur Themasessies in het Stadhuis van Deventer
15:35-16:15 uur Slotdebat met de winnaars van de Lifetime Achievement Awards; Joop Mulder, Mario Kadiks en Hein te Riele
16:15-17:00 uur Uitreiking Nationale Evenementenprijzen 2019
17:00-18:00 uur Netwerkborrel

Keynote Robert Govers
Evenementen zijn in de afgelopen 30 jaar in vele opzichten belangrijker geworden voor gemeenten en provincies. Govers benadert de veelzijdigheid van het onderwerp vanuit zijn perspectief dat succesvolle en creatieve steden en regio?s evenementen omarmen en streven naar maximaal rendement. In zijn keynote gaat hij tevens in op de positieve en negatieve kanten van het enorme aanbod aan evenementen en festivals.

Themasessies
Na het centrale deel kunnen de deelnemers kiezen uit ??n van de vijf deelsessies.

1. Groei kent vele vormen en zowel voor- als nadelen. Kiest u voor de sessie met gedeputeerde Eddy van Hijum en wethouder van Deventer Carlo Verhaar? Zij gaan graag met u in gesprek over evenementenbeleid. U kunt vooraf uw vraag mailen naar info@nationaalcongresevenementen.nl.

2. Bent u benieuwd of door het toenemend aantal ?buitenactiviteiten? zoals concerten in parken of festivals, de reguliere aanbieders zoals theaters hun marktaandeel kunnen behouden? Is er invloed merkbaar op de groei aldaar? Mirjam Barendregt, directeur bestuurder van Orpheus in Apeldoorn en voormalig directeur van het Grachtenfestival Amsterdam, kan deze trend analyseren en als geen ander de vergelijking maken tijdens de themasessie Groei in betekenis.

3. Mario Kadiks, CEO van Golazo Sports Nederland, vertelt aan de hand van zijn eigen ruime ervaring over de groei van zijn bedrijven en de evenementen die zij hebben georganiseerd. Welke keuzes heeft hij wanneer gemaakt en hoe ziet hij groei in kwaliteit vs. groei in kwantiteit?

4. Het vergroten van de doelgroep door inclusiviteit is een kans voor alle evenementen. Toenemende diversiteit en de participatiesamenleving bieden niet allen kansen voor meer bezoekers maar ook voor een kwaliteitsslag! Anniek Brummel vertelt hierover.

5. Wanneer is een evenement uitgegroeid? Kun je als organisator het tij keren en wat is het juiste moment om de koers te wijzigen? Een van de bekendste Nederlandse evenementen die het roer om heeft gegooid omdat het succes afnam, is Serious Request. Zendermanager 3FM Sharid Alles-Uppelschoten neemt u mee in dit proces.

Slotdebat
Na afloop van de deelsessies gaan drie van de vier Lifetime Achievement Award- winnaars met elkaar in gesprek over de thema?s. Zij kennen Nederland Evenementenland als geen ander. Onder leiding van dagvoorzitter Hadassah de Boer geven zij u hun visie op groei.

Nationale Evenementenprijzen
Net als voorgaande jaren worden tijdens dit congres ook de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Welke stad wordt Evenementenstad van het Jaar 2019? Wat wordt het Beste Publieksevenement?