Samen met de Sectie Evenementen- en Horecabeveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche, organiseert de VVEM de 2018 editie van het Nationaal Evenementen Symposium (NES). Het vindt 14 maart plaats in Amsterdam Arena en heeft als thema ?Het kan (nog) beter: samen aan de gang met nieuwe standaarden?.

Als vanouds biedt het NES weer een vol programma dat volledig is gericht op evenementenveiligheid. Door middel van informatie, netwerken, ontmoetingen in de wandelgangen, presentaties, workshops, oefeningen en meer, zijn bezoekers in ??n klap weer helemaal bij op het gebied van evenementenveiligheid. NES is er zowel voor organisatoren en makers van evenementen, als voor betrokken overheden en beleidsmakers. Met als leidraad de veiligheid bij evenementen en diverse recent ingevoerde wet- en regelgevingen, is als thema voor dit jaar ?Het kan (nog) beter: samen aan de gang met nieuwe standaarden? gekozen. Binnen het NES zoeken branche en overheid naar reeds bestaande of in ontwikkeling zijnde handvatten om samen verder te komen bij de organisatie van evenementen.

Brancheorganisaties VVEM en de Nederlandse Veiligheidsbranche, sectie Evenementen- & Horecabeveiliging, zetten dit symposium voor neer. Beide organisaties zijn volledig begaan met het organiseren en faciliteren van goede en veilige evenementen. De VVEM verenigt daarbij de organisatoren, locaties en leveranciers. De Sectie Evenementen- & Horecabeveiliging vertegenwoordigt de evenementenbeveiligers, die bij de evenementen zorgen voor de veiligheid van de bezoekers.

Op het Nationaal Evenementen Symposium wordt nadrukkelijk de actualiteit behandeld. Onderwerpen die nu spelen en voor dit evenementenseizoen van belang zijn, komen aan bod. De komende dagen zal het programma worden gepresenteerd. Binnen de te behandelen onderwerpen, zullen onder meer deze vragen aan bod komen:

  • Wat is er gedaan met de opmerkingen van de Onderzoeksraad, de Inspecties en Actal die vragen om verbeteringen bij het organiseren en vergunnen van evenementen?
  • Hoe staat het met de herziening van de Handreiking Evenementen Veiligheid?
  • Wat kan de evenementenbranche doen tegen terroristische dreiging?
  • Wat zal het nieuwe Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid betekenen voor de kwaliteitsslag die evenementen doormaken?
  • Hoe kunnen private medewerkers en private evenementenbeveiligers in de openbare ruimte zorgen dat het veilig blijft?
  • Hoe loopt het met de nieuwe landelijke wetgeving voor de brandveiligheid op evenementen?
  • Hoe moeten we op evenementen omgaan met de nieuwe Europese privacyregels?
  • Wat mogen we nu als ?landelijk geregeld? beschouwen en waar is echt de lokale aanpak beslissend?

Entree tot het NES kost deelnemers ? 295,-. Bij meer deelnemers uit dezelfde organisatie op dezelfde factuur, wordt er een tarief van ?245,- gehanteerd.
Leden van de VVEM kunnen het symposium ? ? 135,- bezoeken. Deze kosten zijn exclusief 21% BTW. Inschrijven kan via de site van het Nationaal Evenementen Symposium 2018.