Op woensdag 2 oktober is de eerste versie van het Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) gelanceerd op het Congres Podia | Festivals| Evenementen in TivoliVredenburg in Utrecht. Vanaf nu is het NHEV 1.0 digitaal en kosteloos beschikbaar op de site www.evenementenhandboek.nl en binnenkort ook via www.ifv.nl.

Overhandiging NHEV door Laura Bouwmeester aan H?rald van de Bunt.

Lancering
Een digitaal exemplaar van het Handboek werd op het Congres overhandigd aan H?rald van de Bunt (voorzitter VVEM) door Laura Bouwmeester (voorzitter van het bestuur van Stichting Evenementenhandboek). Het NHEV is ontstaan vanuit de bundeling van directe kennis van experts uit het veld en de aangesloten gemeenten. Daarnaast is gecheckt met internationale guides en diverse van toepassing zijnde documentatie.

Kwaliteitsimpuls
Met het realiseren van de eerste versie van het NHEV geven we een kwaliteitsimpuls in de veiligheidsaanpak van evenementen door een gemeenschappelijk denkkader, naslagwerk en referentiekader te bieden. Het is een dynamisch handboek, dat jaarlijks ge?pdatet zal worden in samenwerking met de experts, de aangesloten gemeentes en het IFV. Het NHEV is geschreven en opgesteld voor en door evenementenorganisatoren, leveranciers, locaties, gemeenten, overige overheden en adviserende diensten.

Samenwerking Instituut Fysieke Veiligheid (IVF)
De ?HEV 2018 Procesmodel Evenementenveiligheid? van het IFV en het NHEV sluiten integraal op elkaar aan. Beide partijen hebben daartoe samengewerkt en zullen deze samenwerking ook in de toekomst voortzetten.

Het handboek is HIER te downloaden.

Tags