Vandaag is de Alliantie van Evenementenbouwers gelanceerd. Deze bestaat uit een grote groep Nederlandse evenementenbouwers, die gezamenlijk een brede vertegenwoordiging vormen van de totale evenementensector. De alliantie vraagt aandacht voor het belang van sport, cultuur en entertainment in onze samenleving. Doel is om met overheden lokaal en nationaal te overleggen en te focussen op wat er straks allemaal, onder voorwaarden, weer WEL mogelijk is.

Het is voor het eerst dat sport- en cultuur in ??n koepelorganisatie samenwerken. Dit vanuit het besef dat de evenementensector nog te veel versnipperd was. In deze tijden verbindt hetzelfde belang iedereen. ?Eenheid in verscheidenheid?. Zodoende omvat de Alliantie van Evenementenbouwers partijen uit de sport, cultuur en entertainmenten vanuit de volle breedte, van freelancers tot toeleveranciers, van organisatoren tot sportbonden.

?Schouder aan schouder zijn we in staat en van plan een nieuwe toekomst voor onze evenementen in te richten. We koesteren die ambitie omdat we ons verantwoordelijk voelen voor ons publiek en onze branche. Gezamenlijk en samen met de overheid willen we festivals, wedstrijden, voorstellingen, evenementen, kortom: vermaak, cultuur, recreatie en sport teruggeven aan de liefhebbers. Op een manier die ? zoals in het verleden altijd al ons uitgangspunt was ? veilig en gezond is voor iedereen. We gunnen onze artiesten en atleten weer de podia waar hun virtuositeit in volle glorie straalt?, zo schrijft de alliantie in het vandaag gepresenteerde pamflet.

?Wij willen straks graag weer de samenleving ontspanning bieden, dat is onze passie! Altijd al geweest. Niet alleen omdat we daar zo goed in zijn en omdat we het leuk vinden, maar ook vanwege het maatschappelijk belang dat door onze evenementen gediend wordt. Plezier! Op een voor het publiek en onszelf verantwoorde manier.?

De VVEM is als branchevereniging onderdeel van de Alliantie van Evenementenbouwers.

Het gepresenteerde pamflet is HIER te downloaden. Er is tevens een Q&A beschikbaar die laat zien waar de alliantie voor staat.

Meer informatie: www.evenementenbouwers.org

Tags