De shortlists voor de European Festival Awards 2018 zijn bekend gemaakt. In het veld van internationale festivals dat daarop te vinden is, zijn diverse Nederlandse evenementen terug te vinden. Onder hen diverse VVEM-leden.

De European Festival Awards zijn in 2009 gestart als ?een erkenning van de prestaties van organisatoren, leveranciers in het veld, de festivals en individuen die de grenzen verleggen op het gebied van gezondheid en veiligheid, sociaal bewustzijn, toekomstgericht denken en duurzaamheid.? De prijzen zijn, kort gezegd, bedoeld voor Europese festivals dan wel organisatoren die een belangrijke bijdrage aan de maatschappij leveren.

Onder de evenementen die de shortlist hebben gehaald in de categorie Best Major Festival zijn Concert at SEA (Agents After All), Lowlands (MOJO concerts) en Pinkpop (Buro Pinkpop/(MOJO concerts) genomineerd. In de categorie Best Medium-sized Festival zijn North Sea Jazz en WOO HAH! (beide MOJO concerts) genomineerd, evenals Vestrock en Solar Weekend. Voor Best Small Festival is Royal Park Live (Agents After All) genomineerd. In de categorie Best Indoor Festival is North Sea Jazz eveneens genomineerd, terwijl Lowlands en Pinkpop in de categorie Line-up of the Year een tweede nominatie hebben gekregen. Op 10 december volgt een definitieve lijst met genomineerden. De prijsuitreiking is tijdens Eurosonic Noorderslag.

Tags