Er is weer een nieuwe reeks deelsessies aangekondigd voor het Congres Podia | Festivals | Evenementen, dat op 2 oktober aanstaande in TivoliVredenburg plaatsvindt. Deze zijn met name zeer interessant voor VVEM-leden, daar de meeste van deze nieuwe sessies ?ons? werkveld raken. Denk bijvoorbeeld aan brand- en bliksemveiligheid, draadloze frequenties, duurzaamheid, het rookverbod en meer.

Bliksembeveiliging op festivals en evenementen
Een onderschat gevaar of veel gedoe om niets? De meningen over bliksembeveiliging verschillen. Gelukkig is er sinds dit jaar wel kennis verzameld, om zelf te kunnen besluiten wat je wel en niet regelt op je festival.

Evenementen in/en de natuur
Iedereen wil de natuur beschermen, toch?! Maar de natuur leent zich vaak ook om daar een goed evenement te organiseren. Wat zijn de randvoorwaarden, hoe voorkom je dat een week voor je evenement bij de rechter een verbod wordt uitgesproken? Met organisatoren ?n ecologen kijken we naar de mogelijkheden.

Kan het songfestival eigenlijk wel doorgaan? Stand van zaken draadloze frequenties
Op het moment van het maken van deze omschrijving ligt er een keuze tussen Rotterdam en Maastricht als stad voor het Songfestival. De steden lijken gelijk, maar zijn dat zeker niet op het gebied van de frequenties die daar draadloos gebruikt kunnen worden. Een kijkje in de keuken van al die onzichtbare zaken die bepalen welk evenement op welke plek door kan gaan.

Plastics en andere duurzaamheid
De wereld, Europa, Nederland en zelfs je eigen festival hebben er mee te maken: het gebruik van plastics. Wat mag er nu wel en niet, verandert de regelgeving, zijn er oplossingen waar iedereen tevreden over is, en moet ik nu echt geloven dat er maar ??n oplossing is? Discussie is leuk maar vooral kennis en ervaring helpen je verder.

Roken, rookruimtes en het rookverbod
Of je nu voor of tegen roken bent, duidelijk is dat we er wat mee moeten. De wetgeving verandert, de rechter kan versneld rookruimtes afschaffen. Iedereen in de horeca, dus ook een poppodium, een evenement, een festival moet goed weten wat nog wel en niet mag. Ondertussen worden er stevige boetes uitgedeeld richting organisatoren en gaat de dader, de roker, vrij uit. Reden voor debat!

Secondary ticketing: doorstart Weet Waar Je Koopt!
De (door)verkoop van kaarten voor schaarse evenementen blijft de gemoederen bezighouden. Hoe regel je dit nu goed? Beter?! Op verzoek van het ministerie gaat de campagne Weet Waar Je Koopt er de komende tijd hard tegenaan.

Verhitte discussie over brandveiligheid ? casus
Het lijkt zo makkelijk en logisch: in het hele land de regels hetzelfde toepassen. Maar er zijn vragen, discussiepunten, een zoektocht naar oplossingen. We benoemen een aantal hete hangijzers. En de beste oplossing daarbij.

Wat ging er mis deze zomer in festivalland en wat kunnen we daarvan leren?
De populaire VVEM-workshop vindt zijn weg naar het congres. Logisch, dit is een bijeenkomst die elk jaar ?succesvol? is: wat hebben we meegemaakt in de festivalzomer, wat heb je daarvan geleerd en hoe kunnen we anderen daarmee helpen?! Ervaringen van organisatoren, leveranciers, met inbreng van jezelf!

Klik op de titel van een workshop om naar de betreffende doelpagina op de website van het congres te gaan. Het programma zal eind augustus volledig zijn.

Voor VVEM-leden geldt een aantrekkelijk tarief van ?85,-* tot 12 september. Daarna wordt het bedrag ?105,-*. Tevens zijn er alleen voor VVEM en VNPF-leden aantrekkelijk geprijsde combitickets verkrijgbaar voor het Congres Podia | Festivals | Evenementen ?n Eurosonic Noorderslag.

Kom ook, beleef het live!
www.congrespodiafestivalsevenementen.nl

(* bedragen exclusief BTW)