Enige tijd geleden heeft een aantal VVEM-leden om tafel gezeten om te kijken of er afspraken gemaakt kunnen worden over de afstemming van technisch tekenwerk voor evenementen. Hier wordt in 2019 een vervolg opgegeven, om als branche verder te komen.

Bij de voorbereiding van evenementen wordt heel veel gebruik gemaakt van tekeningen. Bij de vergunningaanvraag is al sprake van een situatieschets en een vraag naar uitgewerkte tekeningen van bijvoorbeeld tenten waar publiek in komt. Bij grotere evenementen wordt meestal het hele evenement uitgetekend. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende CAD-programma?s, verschillende lagen, verschillende symbolen et cetera.

Met name op dat laatste gebied zou ??n standaard de verdere professionalisering van de branche enorm ten goede komen. Na een suggestie van enige leden en volgend op een eerder gehouden sessie in 2014, willen we dit jaar verder kijken wat we op elkaar kunnen afstemmen. Hiertoe wordt 13 februari om 14:00 uur een werksessie tekenen georganiseerd. Hier zullen we gaan bekijken of we tot een soort afsprakenlijst kunnen komen, met gemeenschappelijke handige uitgangspunten.

Zoals altijd zijn de medewerkers van onze leden zeer welkom. De werksessie is interessant voor projectleiders, tekenaars en andere personen die de tekening als instrument gebruiken. In principe gaan we uit van twee personen per aangesloten lid. De sessie vindt plaats in H.F. Witte Cultureel & Vergader Centrum, De Bilt.