Het grootste deel van het programma van de 2023-editie van het Congres Podia Festivals Evenementen 2023 (CPFE 2023) is bekend. Het congres is een samenwerking tussen de VVEM, VNPF, TivoliVredenburg en diverse branchepartijen en vindt op 18 september aanstaande plaats in Utrecht. Wie voor 1 september registreert, profiteert van en aantrekkelijk tarief.

Plenair programma
Plenaire opening door Dichter des Vaderlands: Babs Gons
Dichteres Babs Gons is vanaf september 2023 twee jaar lang Dichter des Vaderlands. Babs is dichter, schrijver en host. Ze opent het congres met een ode aan de sector. Door de maatschappelijke betrokkenheid en urgentie die uit haar werk spreekt wordt Babs ook regelmatig gevraagd haar werk te voor te dragen tijdens festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken. Ze draagt voor op radio en televisie en reist met haar werk de wereld rond. Lees hiermeer over Babs Gons.

Keynote door Derk Loorbach
Derk Loorbach is directeur van DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities aan Erasmus Universiteit. Derk is een van de grondleggers van de transitiemanagement-aanpak als een nieuwe manier van governance voor duurzame ontwikkeling. Hij was ook betrokken bij het advies ‘Cultuur Natuurlijk’ van de Raad voor Cultuur dat in juni 2023 werd gepubliceerd. Derk stelt dat we alleen door een nieuwe manier van denken, werken en organiseren komen we tot een duurzame wereld. Ook in de live muziekwereld is een omslag noodzakelijk, maar de overgang naar een duurzame sector komt moeizaam op gang. Volgens Derk komt dat doordat we vast zitten in onze bestaande systemen en routines. Beleid is er vaak op gericht om de huidige systemen beter (of minder slecht) te maken. Toch moeten we volgens Derk uit “onze collectieve comfortzone” en op zoek naar nieuwe manieren van denken, werken en organiseren.

De opening van het congres wordt gehost door Amber Roner.


Deelsessies
Benieuwd welke deelsessies je tijdens de vijfde editie van het Congres Podia Festivals Evenementen kunt bijwonen? Zie hieronder de deelsessies. Het volledige blokkenschema volgt begin september.

Aanmelden
Snel aanmelden is veel voordeliger!

Tot 8 september kun je gebruik maken van het lage tarief voor het Congres Podia Festivals Evenementen. Wacht niet te lang, boek snel! Registreren kan hier.

Tot ziens op 18 september!

Tags