De Tree of Hope heeft zijn magie volbracht. Exact drie maanden na de planting op District West in Amsterdam, wordt het baken van hoop voor de makers van de festivalindustrie afgebroken. Het festivalseizoen start weer op, de bouwers kunnen weer aan het werk en een onontdekt stukje Sloterdijk heeft weer kleur gekregen. De Paradijsvogels vliegen uit en daarom is de eerste paradijsvogel symbolisch overhandigd door Down the Rabbit Hole directeur Ide Koffeman aan Fieldlab frontman en medemaker van Tree of Hope, Pieter Lubberts. De overige paradijsvogels krijgen ook allemaal een bestemming bij festivalbouwers en festivalorganisatoren.

op 1 juli hebben de festivalbouwers en initiatiefnemers van Tree of Hope afscheid genomen, maar ze kijken vooral vooruit naar een prachtige toekomst die zij weer met vertrouwen tegemoet zien. Ide Koffeman: “Perfecte timing hoe de tree of hope exact de tijd heeft volgemaakt tot de dag dat het weer mag, letterlijk dit weekend beginnen we met de opbouw van Lowlands en Down the Rabbit Hole in Biddinghuizen.”

De Tree of Hope, die op 2 april werd gelanceerd door Typhoon, zou blijven staan tot de dag dat het weer mocht. En dat moment is nu. Al het materiaal waarvan de Tree of Hope is gemaakt, de steiger, alle lichten en snoeren, gaan nu terug het land in om eindelijk weer op de festivals gebruikt te worden.

Pieter Lubberts: “Ik ben trots hoe we door onze nauwe samenwerking met overheid en wetenschap en de knowhow en daadkracht van de evenementensector nu als Nederland vooroplopen in het weer mogelijk maken van evenementen. Deze paradijsvogel staat symbool voor al die festivalmakers die nu weer vol aan de bak mogen!”

Om de duizenden mensen achter de schermen de erkenning te geven die zij verdienden stak niet alleen Tree of Hope hen een hart onder de riem, maar hebben ook vele Nederlandse artiesten en festivals een of meerdere van hun buitengewone medewerkers en collega’s in de schijnwerpers gezet op social media. Onder anderen artiesten Chef’Special, Di-rect, Glennis Grace, Roxeanne Hazes, Sunnery James en Ryan Marciano, Tino Martin, Kensington, Nielson, Armin van Buuren en festivals Lowlands, Down The Rabbit Hole en WOO HAH! zetten hun crewleden in het zonnetje.

De 30 meter hoge Tree of Hope werd op 2 april, de dag dat normaalgesproken het festivalseizoen zou losbarsten, geplant door brancheorganisatie Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) en District West. Het tijdelijke kunstwerk werd gecreëerd door makers uit die branche. Twee reusachtige handen verbonden zich als stam en de kruin bestond uit een zwerm paradijsvogels die vrijgelaten werden om uit te vliegen. De handen van de boom blijven op het District West terrein in Sloterdijk staan en markeren daarmee de start van de vernieuwing en ontwikkeling van een rauw, industrieel gebied tot een creatieve, stedelijke kantorenlocatie.

Tags