Vrijdag verscheen de brief van het ministerie van OC&W over de steun aan de cultuursector in Nederland. Voor de evenementenbanche was dit schrijven teleurstellend. De VVEM heeft namens de branche direct gereageerd.

In eerste instantie kreeg de evenementensector te maken met twee teleurstellingen. In De Volkskrant reageerde Willem Westermann namens de VVEM direct, daar de brief van de minister van cultuur zich opvallend genoeg vooral op de gesubsidieerde wereld richt en de culturele wereld toch echt veel breder is. “Ik zie dat de regeling voor tegemoetkoming aan getroffen ondernemers voor allerlei bedrijfssectoren is geopend, zoals bioscopen en dansscholen. Maar evenementen ontbreken daar. Als dat klopt, schiet de brief tekort.”

Ook stond in deze brief een fout lijstje met SBI-codes, veel nauwer dan de evenementenbranche en de cultuur nodig heeft. En dat terwijl wij afgelopen week in onze brief aan EZK en OC&W al een aantal relevante codes doorgaven. Daar zijn in de afgelopen dagen veel reacties op gekomen. Zodoende zijn we samen met andere culturele brancheorganisaties in de pen geklommen en hebben een brief opgesteld namens VVEM (evenementen), VVTP (o.a. musicals), NAPK (o.a. dans), VNPF (poppodia), de popcoalitie, NVBF (bioscopen). Deze is zondag 29 maart verstuurd. Hierin zijn ook meteen een aantal extra suggesties gedaan naar aanleiding van in buitenland opgekomen acties om culturele ondernemers te helpen. Deze brief is HIER te downloaden.

Tags