Vrijdag 29 maart was een ‘goede vrijdag’ voor VVEM On Tour. Met ruim 40 VVEM-leden die de Amsterdamse NDSM-werf bezochten voor een kijkje in de keuken van DGTL. Het elektronische muziek- en kunstfestival loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en veiligheid en presenteerde de aanwezige VVEM-leden een prikkelend en informatief programma waarin een toekomst voor de festivalindustrie werd geschetst. Een toekomst die er in feite al is.

De middag werd geopend door Ellen Evers, festivaldirecteur bij DGTL. Zij legde uit wat de missie en strategie van DGTL is, maar ook wat het belang van grootschalige evenementen is voor de (geestelijke) gezondheid van mensen en hoe de bas in muziek daar een belangrijke rol in speelt. ‘We are all free under the bass’ is het leitmotif van DGTL. Head of content Tessa Ponjée gaf vervolgens een presentatie over de sociale verantwoordelijkheid van evenementen en het Safe(r) Project van DGTL in het bijzonder. Tijdens DGTL wordt samengewerkt met verschillende innovaties uit het project ‘Groen & Inclusief Voorwaarts’ vanuit de ambitie om te blijven innoveren en de festivalbeleving te verbeteren. Het idee is om niet alleen een ​​geweldig festival te bieden, maar ook om een ​​plek te creëren waar innovatie en inclusiviteit samenkomen. Dit in de hoop dat wat er op het festival gebeurt ook oberslaat naar andere festivals en naar de maatschappij in de breedte. Dit blijkt ook uit e duurzaamheidspresentatie van sustainability manager Esmee Bouwmeister die het eerste blok afsloot, waarna er ruimte was voor een uitgebreid vragenrondje.

VVEM On Tour werd vervolgd met een uitgebreide rondleiding over het DGTL-terrein, met extra aandacht voor onder meer de Watermeln mobiele waterstof aggregaat op basis van brandstofcel- en batterijtechnologie, de genderneutrale urinoirs van Nijhuis, ie de urne van de bezoekers opvangen en omzetten in plantenmest, het food court en de recycle stations, de safety zones op het terrein, de eerstehulp van Event Medical Service (EMS) en bij de DGTL Dome, een interactieve en inclusieve kunstsamenwerking tussen DGTL. ABN Amro en het Stedelijk Museum. VVEM On Tour werd met een ledenborrel afgesloten, waarin uitgebreid werd nagepraat over de mogelijkheden van de diverse innovaties die DGTL heeft laten zien.

De VVEM is DGTL zeer dankbaar voor de gastvrije ontvangst en bedankt hen bij deze nogmaals voor de door hen genomen tijd tijdens de drukke opbouw van hun evenement. In de Bundeling-app voor VVEM leden is een meer uitgebreid foto-overzicht te vinden.

Tags