Doorverkoop van festival-, concert- en evenementtickets blijft een ongewenste problematiek binnen de branche. Steeds meer ticketers, waaronder VVEM-lid Eventim Nederland, nemen het heft in eigen hand en starten met een eigen, veilig doorverkoopplatform.

Deze week heeft Eventim Nederland het eigen platform fanSALE gelanceerd. Op deze plek kunnen bezitters van een bij Eventim aangeschaft entreebewijs op gecontroleerde en veilige wijze dit ticket doorverkopen als men onverhoopt verhinderd is. Eventim Nederland stelt dat men hiermee een veilig alternatief wil bieden voor aanbieders als Marktplaats en Ticketswap. Tegenover Entertainment Business zegt Eventim-directeur Henk Schuit dat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling gaat: ?In onze strijd tegen georganiseerde zwarthandel en doorverkoop van tickets tegen exorbitante bedragen zetten we nu een volgende stap. Met fanSALE hebben we een eigen omgeving gecre?erd waar tickets geverifieerd kunnen worden doorverkocht en gekocht tegen maximaal 120% van de originele aankoopprijs. Onze organisatoren houden controle over de voorwaarden voor doorverkoop en tevens zicht op alle verkopen.?

Eventim is niet de enige partij die er zo in staat. Ook Ticketmaster werkt aan een eigen platform. Dit moet medio 2020 gelanceerd worden. De discussie over woekerprijzen heeft enige tijd wat in de luwte gelegen, maar is weer opgelaaid na de levendige handel in Formule 1-tickets voor het circuit van Zandvoort. Op het mede door de VVEM georganiseerde Congres Podia | Festivals | Evenementen is Secondary Ticketing uitgebreid besproken en bekeken hoe de (door)verkoop van kaarten voor schaarse evenementen goed of beter geregeld kan worden. Met het oog daarop wordt de campagne Weet Waar Je Koopt opnieuw opgetuigd, daar minister Van Engelshoven na gesprekken met de sector over doorverkoop van concert- en evenementtickets heeft geconcludeerd de consument met name behoefte heeft aan voorlichting over het veilig kopen van een evenementenkaartje. De VVEM is een van de partners in deze campagne.

Tags