Op de vruchtbare grond van District West in Amsterdam bloeit vanaf vandaag (vrijdag 2 april) de Tree of Hope. Een dertig meter hoog symbool van hoop, gemaakt door de creatieve makers van de festivalindustrie. Geplant door de VVEM en District West als baken van hoop voor een industrie die door de huidige pandemie tot stilstand is gekomen. De lichten van de Tree of Hope zijn ontstoken door Typhoon, op het moment dat normaal gesproken het drukke festivalseizoen in al haar diversiteit en creativiteit zou losbarsten. Het kunstwerk is een uiting van hoop dat in bloei blijft staan tot de dag dat het weer mag. Hoop doet leven!

De paradijsvogels die samen de kruin van de Tree of Hope vormen vertegenwoordigen de makers van evenementen en festivals, de mensen achter de schermen die onmisbaar zijn voor onze industrie. Komende weken gaat er op social media een Unsung Heroes campagne van start. Om juist de mensen achter de schermen, de paradijsvogels, het podium te geven dat zij verdienen.

Twee reusachtige handen verbinden zich samen als stam en laten een zwerm paradijsvogels vrij om uit te vliegen. Zij vormen samen de Tree of Hope en laten de magie zien die ontstaat wanneer makers samen bouwen. Het zijn de onzichtbare Nederlandse festival-bouwers, sjouwers, bedenkers en creatieven, de paradijsvogels die de magie creƫren waar we zo naar terugverlangen. Tree of Hope is een lichtpuntje voor de Unsung heroes (ongeziene helden). Een bron van inspiratie voor iedereen uit de industrie die met jeukende handen thuis heeft gezeten, inspiratie voor iedereen die het moeilijk gehad heeft afgelopen jaar.

De VVEM is de verbindende partner en ambassadeur van het Tree of Hope project en vertegenwoordigt de gehele Nederlandse evenementen- en festivalbranche. Wij hebben de handen ineengeslagen met ontwikkelingsgebied District West. District West is een te (her)ontwikkelen gebied in Amsterdam West. Nieuwe, vruchtbare grond, toekomstbestendig voor de gedurfde, ondernemende, creatieve geest die Amsterdam kenmerkt. Op deze vruchtbare grond bloeit de Tree of Hope.

Een uiting van hoop voor de dag dat het weer mag.

Tags