Hoewel de COVID-19 pandemie een fysieke editie onmogelijk maakt, gaat het jaarlijkse ESNS (Eurosonic Noorderslag) dit jaar wel gewoon door. ESNS wil ook tijdens de 35ste editie ruimte blijven bieden aan Europese livemuziek en het conferentieprogramma aanwenden om professionals ook in deze lastige tijden bijeen te brengen, zij het ditmaal in een digitale omgeving. ESNS 2021 vindt plaats van 13 tot en met 16 januari en ook tijdens deze digitale editie is de VVEM (mede) verantwoordelijk voor een aantal panels.

ESNS2021

Donderdag 14 januari 12:30 – 13:30 uur
DE ROUTEKAART VOOR TOEGANKELIJKHEID (VVEM)

Iedereen deelt op festivals liefde voor muziek, cultuur en de beleving, daarin is iedereen gelijk.Om deze beleving voor mensen met een beperking gelijkwaardiger te laten zijn, heeft het Themanetwerk Festivals en Evenementen van de Coalitie voor Inclusie in co-creatie met alle betrokken partijen de routekaart ontwikkeld. Dit is een praktische leidraad voor organisatoren om hun festivals toegankelijk(er) te maken.

Moderator: Willem Westermann (VVEM)
Panel: Annebelle de Groot en Marianne Dijkshoorn namens Themanetwerk Festivals en Evenementen van de Coalitie voor Inclusie.

Donderdag 14 januari 14:00 – 15:00 uur
WAT KAN ER WEL IN 2021? (Alliantie van Evenementenbouwers)

In januari 2021 moet besloten worden hoe evenementen plaats gaan vinden in heel 2021. We praten over de zekerheden en onzekerheden, met partijen die de evenementenwereld in Nederland eerder zo?n boost hebben gegeven en nu overleggen met het kabinet.

Moderator: Willem Westermann (VVEM)
Panel: Ritty van Straalen (ID&T), Ruben Brouwer (MOJO), Gijs de Jong (KNVB), Jeroen Bartelse (TivoliVredenburg), Jlanda Jansen (Rotterdam Ahoy) e.a.

Vrijdag 15 januari 11:00 – 12:00 uur
FIELDLAB EVENEMENTEN – OP WEG NAAR OPLOSSINGEN (Fieldlab Evenementen – Alliantie van Evenementenbouwers)

De samenwerking van branches, overheid en wetenschap leidt in januari tot testevenementen. Wat gaan we daarmee bereiken en hoe kunnen we in 2021 van de resultaten profiteren?

Moderator: Willem Westermann (VVEM)
Panel: Pieter Lubberts (Backbone International), Ronny Hooch Antink (MOJO)

Vrijdag 15 januari 12:30 – 13:30 uur
‘SHAKEN, NOT STIRRED’ SCHOLING, STAGES EN TIJDELIJK WERK IN 2021 (VVEM)

Kunnen we onverstoorbaar door met de manier waarop we personeel opleiden en begeleiden? Wat hebben we geleerd en hoe zorgen we bij de herstart van evenementen voor voldoende en goed personeel?

Moderator: Willem Westermann (VVEM)
Panel: t.b.a.

Zaterdag 16 januari 12:30 – 13:30 uur
DE CIJFERS VAN DE BRANCHE 2019 – 2020 – 2021 (VVEM)

Superrecords in 2019; dramatische cijfers over 2020; wat zijn de ?echte? cijfers en wat gaat 2021 laten zien?

Moderator: Willem Westermann (VVEM)
Panel: Lex Kruijver (Respons)

De digitale conferentie heeft een vaste prijs van ? 50,-. Dit is inclusief toegang tot de conferenite, digitale omgeving met live-streams, on demand panels en showcases, toegang tot een netwerkomgeving en database. https://esns.nl/esns-2021-conference-registrations/

Tags