Voor de tweede editie van het Congres Podia & Festivals, dat 19 september plaatsvindt in het Utrechtse TivoliVredenburg, is het organiserende VNPF voor diverse panels de samenwerking met de VVEM aangegaan.

Tijdens het Congres Podia & Festivals ontmoeten verschillende partners in de cultuur- en entertainmentsector elkaar. Alle schakels in de livemuziek sector gaan met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen. Het congres is bedoeld voor alle medewerkers van podia en festivals, boekers, promoters, bestuurders, beleidsmakers, muzikantenmanagers, fondsen, toeleveranciers en studenten.

De VVEM neemt plaats in de volgende panels, workshops en deelsessies:

 • Feiten & Fabels: Popfestivals in Cijfers
  De laatste jaren is het aantal (pop)festivals flink gestegen. Ook het totale bezoek aan festivals nam daarmee flink toe. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen? Welke genres zijn populair? Neemt de concurrentie toe en is de markt al (bijna) verzadigd of waar liggen juist nog kansen voor organisatoren?
 • Wat kunnen we leren van afgelopen zomer?
  Een terugblik op het afgelopen festival seizoen. Wat ging er goed, wat kan er beter?
 • Hoe maak je jouw podium en festival toegankelijk voor iedereen?
  Onlangs presenteerden de VVEM en VNPF samen het Actieplan Toegankelijkheid Poppodia, Evenementen, Muzieklocaties & Festivals?. Hoe onze branche betere toegankelijke locaties kan bieden voor mensen met een beperking staat beschreven in het boek Maak Je Event Toegankelijk van Marianne Dijkshoorn, dat tijdens dit onderdeel van het Congres Podia & Festivals wordt gepresenteerd. Deze gids biedt organisatoren informatie en tips over hoe een evenement met simpele ingrepen toegankelijker gemaakt kan worden voor mensen met een beperking. Het sluit goed aan op het in juni door de VVEM en VNPF gepresenteerde actieplan. Samen met Willem Westermann praat Dijkshoorn over haar concrete tips om festivallocaties te verbeteren, zoals een rolstoeltoegankelijke basis, communicatie, de inrichting van een locatie en uitgankelijkheid in het geval van een calamiteit.

Programma Congres Podia & Festivals 2018

 • 09:30 – 10:30 uur Ontvangst en registratie
 • 10:30 – 11:15 uur Plenaire opening
 • 11:30 – 17:15 uur Deelsessies
 • 12.30 – 14.00 uur Lunch
 • 17:00 – 18.00 uur Netwerkborrel

Aanmelden kan via de website: https://www.congrespodiaenfestivals.nl/aanmelden/

Tags