CUE is de tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie, die een totaaloverzicht van technische faciliteiten voor binnen- en buitenpodia biedt. De volgende editie vindt 13 tot en met 15 januari 2020 plaats.

CUE is al sinds 1987 de vaste ontmoetingsplaats voor technici in de evenementenbranche en podiumkunsten. Kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid zijn sleutelwoorden. Producenten spelen in op de trend dat alles steeds interactiever wordt. Dat vraagt om andere, multimediale technieken. CUE2020 is het trefpunt voor de branche om kennis, ervaringen en innovaties te delen zodat de aanwezige expertise op hoog niveau kan blijven. Op CUE draait het niet alleen om materialen, maar ook om de denkwijze erachter. Vanuit stands worden voorbeelden getoond van technisch vernuft.

Op veler verzoek breidt CUE in 2020 uit met CUE Experience, in deze extra hal kunnen exposanten daadwerkelijk op de stand laten zien, horen en voelen wat voor innovatieve techniek zij huis hebben. Eerder waren demonstraties niet toegestaan in verband met hinder, toch kwam dit onderwerp steeds vaker aan bod bij zowel exposanten als bezoekers. Daarom heeft CUE2020 besloten om een extra hal in gebruik te nemen voor de CUE Experience. Voor het demonstreren van licht-, geluid, multimedia, rook- of andere special effects zijn exposanten op CUE Experience aan het juiste adres. In hal 1 blijft de vertrouwde setting behouden, hier zijn versterkt geluid en demonstraties niet toegestaan en is ruimte voor communicatie en netwerken.

CUE wordt ondersteund door de brancheverenigingen VPT, VNPF en VVEM. De VVEM is dus ook aanwezig in Rotterdam Ahoy. Onder meer zal worden ingegaan op de technische aspecten van het ?Derde convenant preventie gehoorschade versterkte muziek?. Tevens komt PMSE met al zijn actualiteiten aan bod ; denk bijvoorbeeld aan de invoering per 1 januari van 5G en het verbod om het 700 MHz gebied verder te gebruiken. Wie een ‘sneak preview’ wil krijgen van wat het Eurovisie Songfestival in mei 2020 gaat brengen in Rotterdam Ahoy, worden op de CUE-woensdag de licht- en geluidsaspecten van het liedjesfestijn onthuld.

Tags