Van 15 tot en met 17 januari 2024 vindt in Rotterdam Ahoy CUE2024 plaats. Uiteraard is de VVEM weer aanwezig op deze vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie en nemen we deel aan een aantal programmaonderdelen.

Dit jaar introduceert CUE een vernieuwde opzet van het programma, met als doel om met de diverse panels, lezingen, workshops en masterclasses zowel de bezoekers te inspireren als spraakmakend te zijn. Het programma is samengesteld door de CUE programmacommissie, een groep van vijf vakprofessionals uit de theater- en entertainmentbranche en de diverse programmaonderdelen belichten de trends en innovaties in de evenementenwereld. Met vele toonaangevende sprekers, is CUE2024 dé plek om te netwerken, kennis te delen en te leren over de toekomst van de branche.

De VVEM is onderdeel van de volgende programmaonderdelen:

Maandag 15 januari – 12:30 uur in de Dome
Gehoorconvenant uit de doeken

Op 6 december 2023 ondertekenden 12 partijen het vierde convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek. Het doel van dit convenant is om met de hele keten van locatie-eigenaren, organisatoren, artiesten, technici en anderen, bij te dragen aan de preventie van gehoorschade door versterkte muziek. Het convenant richt zich op bezoekers en medewerkers van muziekactiviteiten om op een voor het gehoor zo veilig mogelijke manier van de muziek te genieten én in een veilige omgeving te werken. Zodat mensen ook na het festival, concert, bioscoopbezoek, kroegavond of de spinningles blijven genieten van een gezond gehoor.

Maandag 15 januari – 13:20 uur in de Dome
Actualiteiten arbeidsmarkt

Een sessie over de toekomst van het zzp’en en de arbeidsmarkt voor podium en evenemententechniek en de nieuwe PodiumRIE. Er is sprake van een roerige, zeg maar gewoon lastige arbeidsmarkt. We gebruiken graag en veel zzp’ers, maar worden door de wetgever richting vaste dienstverbanden gedrukt. Er is nieuwe wetgeving op komst voor de beoordeling van de zelfstandigheid, die een aantal zzp’ers zal ontmaskeren maar juist ook anderen beter in het zadel helpt. Ondertussen zijn er zeer recent nieuwe dashboards gemaakt om te laten zien hoe het eigenlijk staat met die arbeidsmarkt. Je kan eindelijk zien hoe de podium- en evenemententechnici in de databases staan en wat er meerjarig aan de hand is. Tenslotte wordt in deze sessie de nieuwe branche- RI&E gepresenteerd: de PodiumRIE, voor een goede Risico-Inventarisatie en – Evaluatie.

Bekijk het volledige programma hier:
https://www.cue.nl/programma

Tags