Eurosonic Noorderslag 2020 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari in Groningen. Traditioneel wordt hier het (muziek)evenementenjaar afgetrapt. Binnen het conferentieprogramma is de VVEM nadrukkelijk aanwezig. De zaterdag van het conferentieprogramma is op de schop gegaan en biedt een nieuwe ervaring.

Op het moment van schrijven is het conferentieprogramma nog in ontwikkeling. In later stadium zal bekend worden gemaakt bij welke panels de VVEM betrokken zal zijn. In ieder geval zullen op vrijdag 17 januari de in samenwerking met Respons gegenereerde 2019-cijfers van muziekconcerten met meer dan 3000 bezoekers worden gepresenteerd.

Het Eurosonic Noorderslag conferentieprogramma duurt inmiddels meerdere dagen en de zaterdag daarvan gaat volledig worden herzien. Deze gaat namelijk plaatsvinden in het splinternieuwe Forum Groningen. Tijdens de conferentie zal ESNS een groot aantal ruimtes van het gebouw gebruiken. Tevens worden er meer dan voldoende exclusieve netwerkplekken gerealiseerd. Dit ontlast de drukke voorbereiding op het avondprogramma in De Oosterpoort op de zaterdag, en biedt de organisatie de mogelijkheid de conferentie met een aantal uren te verlengen, waardoor het naadloos aansluit op het Noorderslag avondprogramma. Op de zaterdag is De Oosterpoort dus niet langer het conferentie centrum van ESNS, maar verhuist in haar totaliteit naar het Forum Groningen, op een steenworp afstand van Eurosonic Air en de diverse locaties van ESNS Extra.

Professionals met een conferentie-registratie kunnen op de zaterdagavond een uur eerder De Oosterpoort binnen dan reguliere Noorderslag-bezoekers. Vanaf 18:00 uur kunnen zij direct vanuit het Forum Groningen, Eurosonic Air of ESNS Extra programmaonderdelen naar binnen. Vanaf dat moment is er in De Oosterpoort voldoende mogelijkheid om te eten en te drinken. Tijdens Noorderslag wordt er een speciale delegates hub gerealiseerd in het hart van het evenement. Deze ruimte is exclusief toegankelijk voor delegates, pers en artiesten. Zij krijgen hier de kans om zich tussen de optredens door even terug te trekken en collega’s uit de muziekindustrie te treffen.

Tags