Vanwege de coronapandemie kan er andermaal geen fysieke editie van Eurosonic Noorderslag plaatsvinden. Net als in 2021 gaat ESNS echter digitaal en in het online programma wordt een aantal panels door de VVEM verzorgd.

Het Europese showcasefestival en de conferentie ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen vindt van 19 – 22 januari 2022 geheel online plaats. Daartoe heeft de organisatie in decmber besloten, na de laatst aangekondigde coronamaatregelen vanuit de overheid. ESNS-directeur Dago Houben: “ESNS is van groot belang voor de hele muziekindustrie en met name voor Nederlandse en Europese muzikanten. Het is voor het uitvoeren van onze functie, een platform bieden voor Europese popmuziek, daarom essentieel dat ons evenement online doorgaat. We hebben eerder dit jaar gezien dat het bereik van een digitale editie enorm kan zijn en dat we op die manier het verschil kunnen maken voor de carrière van een artiest. We zijn dan ook blij dat we alle artiesten die geboekt zijn voor ESNS ook dit jaar weer met behulp van onze media partners kunnen presenteren op het best mogelijke platform dat – onder deze omstandigheden – denkbaar is.”

Het conferentieprogramma vindt ook volledig digitaal plaats. De VVEM is – al dan niet als onderdeel van de Alliantie van Evenementenbouwers – bij de volgende panels betrokken:

 • 19 januari 14:30 uur: Arbeidsmarkt en Werkgelegenheid in de Evenementen Sector
  De arbeidsmarkt in de evenementensector, een megagroot probleem of prima op te lossen? Met een goed gevuld evenementenjaar voor de boeg lijkt juist personeel, met alle onduidelijkheden, een drama te worden. Wat moeten we verwachten, hoe pakken we het aan met bijvoorbeeld stages, opleidingen, werving? Waar vinden we de medewerkers van onze toekomst?
  [Meer info op de ESNS site]
 • 20 januari 13:00 uur: Cijfers, Steun en Afrekeningen – Evenementensector
  We kijken eerst naar de cijfers: dramatische cijfers over 2020 en 2021; cijfermatige vooruitblik 2022. En dan de steunregelingen: waar hebben die wel of niet geholpen en hoe gaat dat in 2022 lopen?
  [Meer info op de ESNS site]
 • 20 januari (tijd t.b.a.): Ronde Tafel Gesprek Tussen de Cultuur Woordvoerders 2e Kamer met de Muziek Sector over de Toekomst Evenementen Branche in het Corona Tijdperk
  [Meer info op de ESNS site]
 • 21 januari 12:00 uur: Alliantie van Evenementenbouwers – Anderhalf jaar ellende – lobby en lessons learned
  In een achtbaan van emoties: alle ups en downs, met wat wel en niet lukte. De vertegenwoordigers van de brancheorganisaties VVEM en VNPF en de grote samenwerkingsclub Alliantie van Evenementenbouwers met de achtergrondverhalen en de verwachtingen naar 2022.
  [Meer info op de ESNS site]
 • 21 januari 15:00 uur: The Live Event Supply Chain – Now What Do We Do?!? Well, Don’t Panic for a Start…
  Nu we 2022 ingaan, is een van de grootste uitdagingen die we hebben bij de productie van onze sector voor live-evenementen de aanhoudende crisis in de toeleveringsketen, verergerd door de impact van Covid19 en, in Europa, Brexit. Wat te doen om de impact te verminderen als shows en evenementen weer volop terugkeren?
  [Meer info op de ESNS site]

Tags