Woensdag en donderdag vindt in Jaarbeurs Utrecht Festivak 2017 plaats. Wie serieus met festivals en (grootschalige) evenementen bezig is, kan niet om een bezoek aan de 21ste editie van deze vakbeurs heen. Uiteraard is de VVEM als branchepartner van Festivak beide dagen prominent aanwezig. Op woensdag zijn we de drijvende kracht achter een aantal presentaties.

Festivak is d? business-to-business vakbeurs voor de evenementenbranche. Als vanzelfsprekend zijn veel VVEM-leden aanwezig als bezoeker, maar ook heeft een groot aantal een stand op de inspirerende beursvloer. Festivak besteedt veel aandacht aan een sterk inhoudelijk programma, waarin de stand van zaken in de branche wordt belicht door middel van praktijkcases en actuele onderwerpen. De VVEM heeft als branchepartner geen eigen stand, maar is wel betrokken bij een groot aantal van deze inhoudelijke presentaties. Deze vinden alle op woensdag 15 november plaats en zijn zowel voor VVEM-leden als voor niet-leden toegankelijk. De presentaties zijn prima te combineren met het beursbezoek en de beursborrel.

11:30-12:00 uur (locatie Keynote 2)
PMSE: ACTUELE ONTWIKKELINGEN IN DE FREQUENTIERUIMTE VOOR ENTERTAINMENTTOEPASSINGEN
Hoewel het probleem letterlijk onzichtbaar is, is het wel degelijk een probleem. De lucht wordt steeds voller. Overvol zelfs, waardoor er steeds minder ruimte komt voor het gebruik van draadloze microfoons, in-ears, camera?s en andere van frequenties afhankelijke entertainmenttoepassingen. Wat is er nog mogelijk met de beperkte ruimte die er nog over is en tegen welke problemen kan de evenementenbranche de komende jaren op gaan lopen?
Door: Willem Westermann, Kenniscentrum Evenementen van de VVEM & Eric Pierens, bestuur PMSE

15:00-15:45 uur (locatie Keynote 1)
VVEM PRESENTEERT: NIEUWE WETGEVING VOOR BRANDVEILIGHEID BIJ EVENEMENTEN
Er zijn grote stappen gemaakt op het gebied van brandveiligheid en met name de regelgeving daaromtrent. Waar in het verleden gemeentes rondom brandveiligheid zelf hun regels opstelden en hierdoor voor evenementhouders geen helderheid bestond, geldt per 1 januari 2018 ??n regeling voor het hele land. Wat verandert er precies? Hoe be?nvloedt dit jouw werkzaamheden? In deze presentatie scheppen we duidelijkheid.
Door: Willem Westermann, Kenniscentrum Evenementen van de VVEM

15:45-16:15 uur (locatie Keynote 2)
VVEM PRESENTERT: CIJFERS VAN FESTIVALS EN MUZIEKCONCERTEN
Het begint traditie te worden, we presenteren de cijfers, lichten de inmiddels beroemde ranglijsten door en beoordelen trends. De traditie wordt echter uitgebreid, want op Festivak 2017 presenteren we voor het eerst ook de ranglijsten die zijn opgesteld voor muziekconcerten.
Door: Lex Kruijver, Directeur Respons & Willem Westermann, Kenniscentrum Evenementen

16:20-17:00?uur?(locatie Keynote 2)
VVEM PRESENTERT: DE ZOMER VAN 2017: WAT GING ER MIS EN WAT KUNNEN WE DAARVAN LEREN?
Vooropgesteld, we hebben een prachtig buitenseizoen gehad vol succesvolle en vlekkeloos verlopen events. Toch hebben zich her en der donkere wolken samengepakt boven de Nederlandse evenementen. Soms letterlijk, in de vorm van noodweer. Vaker figuurlijk. Terreurdreiging, brand, vergunningsproblemen, faillissementen, drugsperikelen, botsingen met buurtbewoners en meer. Wat is er gebeurd? Wat kunnen we daar als branche van leren? We gaan daar graag een open dialoog over aan.
Door: Willem Westermann, Kenniscentrum Evenementen van de VVEM & Menno Hoezee, Directeur-eigenaar Tentconsultants

We zien uit naar een vruchtbare Festivak, waar we zowel leden als niet-leden de hand willen schudden, kennis willen vergaren en delen en als branchevereniging duidelijk laten zien waar we met zijn allen voor staan; Building Perfect Events Together.