Deze week vindt in de Brabanthallen Festivak plaats. Festivak biedt een compleet overzicht van aanbieders van producten of diensten die organisatoren ondersteunen bij het verwezenlijken van hun evenement. De VVEM is hier uiteraard aanwezig en als branchepartner verzorgt de VVEM een aantal programmaonderdelen.

Festivak vindt woensdag 6 en donderdag 7 november plaats. De VVEM verzorgt op woensdag deze programmaonderdelen:

14:45 – 15:15 uur: WAT GING ER MIS DEZE ZOMER EN WAT KUNNEN WE DAARVAN LEREN?
Een terugblik op de zomer. Heel veel mooi weer, soms heel warm. Veel mooie evenementen maar ook afgelastingen. Het ging meestal goed, we kunnen dus weer terugkijken op een mooie zomer. Maar ?natuurlijk? ging er het nodige mis. We hebben met heel veel factoren te maken gehad: al die zon, gedoe over drinkwater, geluidsoverlast, veel moeite om voldoende personeel te krijgen, verzet van de buurt tegen evenementen, instortende bouwsels, zakkenrollers, lachgasslikkers, moeilijke vergunningseisen, protesterende buren met rechtszaken, onduidelijkheden over de uitleg van regels, kortom allerlei spannends.

We blikken terug op de zomer en kijken met u naar wat er echt gebeurd is en wat daarvan te leren is. En we kijken welke punten we kunnen oppakken, om wellicht toekomstig gedoe te voorkomen.

15:30 – 16:00 uur – EVENEMENTEN JUIST WEL IN DE NATUUR!
Evenementen in de natuur lijken onder druk te staan. Of het nu gaat om dieren, planten of stikstof, er lijken allerlei redenen om moeilijk te moeten doen over evenementen in natuurgebieden. De werkelijkheid is gelukkig een beetje anders: er is heel veel wel mogelijk. We kijken met een organisator en locatiebeheerder naar de mogelijkheden en de bedreigingen.

16:15 – 16:45 uur – TROTS OP DE BRABANTSE FESTIVALS
De Festival Monitor geeft een groei van het aantal festivals in de provincie Noord Brabant aan. De provincie zal zeggen dat haar positieve beleid daar toe heeft geleid; de organisatoren hebben daar ook veel aan bijgedragen. En het collectief van Brabantse organisatoren Front of House zorgt voor de extra impuls. We bespreken het succes en ondervragen de organisatoren en de sleutelpersonen van Front of House hoe je dit kan sturen.

Deze programmaonderdelen staan onder leiding van Willem Westermann, Kenniscentrum Evenementen van de VVEM en zijn prima te combineren met een beursbezoek en de beursborrel. Registreren voor Festivak is gratis voor professionals uit de branche. Dit kan via het aanmeldformulier op de Festivak-website.

Tags