Eurosonic Noorderslag is h?t vertrekpunt voor het nieuwe (muziek)evenementenjaar en de VVEM is uiteraard weer in Groningen aanwezig om een aantal panels te presenteren. Deze focussen zich op branchecijfers, innovatie, terreurdreiging en geluid.

De VVEM presenteert (of is betrokken bij) onder meer de volgende panels, die alle onderdeel zijn van de binnen Eurosonic Noorderslag georganiseerde EPIC conferentie:

Overleven In De Geluidsjungle
donderdag 18 januari, 12:00 – 13:00 uur
De Oosterpoort, B11 – Panel Room

Iedere evenementenorganisator die in de open lucht werkt, kent de toenemende problemen. Mogen en kunnen de vele evenementen in de open lucht nog wel doorgaan? Veel gemeentes willen remmen, roepen onmogelijke voorwaarden in het leven; omwonenden zoeken de rechter op. We leggen het panel de uitdagingen voor en bespreken de ontwikkelingen en mogelijke oplossingen.

Met: Marcel Kok (dBcontrol), Lennard Duijvestein (Het GeluidBuro), Michael Story (Story Event Engineering), Peter van der Geer (Event Acoustics)
Moderator: Willem Westermann (De Regelaar, VVEM)

Innovatie Door Apps
donderdag 18 januari, 15:00 – 16:00 uur
De Oosterpoort, B11 – Panel Room

De evenementenwereld wordt stevig geholpen door de ontwikkeling van apps. Apps die veiligheid, bezoekersinformatie, crisismanagement en andere onderwerpen kunnen ondersteunen. Tientallen voorlopers maken hier al gebruik van. De makers lichten toe wat er anno 2018 allemaal mogelijk is.

Met: Irfan van Ewijk (Woov), Edo Haan (Safesight)
Moderator: Willem Westermann (De Regelaar, VVEM)

De Nieuwe Cijfers Van De Branche
vrijdag 19 januari, 12:00 – 13:00 uur
De Oosterpoort, Bovenzaal (links)

De Festivalcijfers over 2017 vers van de pers! Niet alles kunnen we al melden, maar de hoogtepunten wel. Ook is er een heel nieuwe categorie evenementen, waarover we voor het eerst cijfers bekendmaken. En we hebben lijstjes met rankings.

Met: H?rald van de Bunt (GelreDome, VVEM), Lex Kruijver (Respons), Menno Hoezee (VVEM)
Moderator: Willem Westermann (De Regelaar, VVEM)

Terrorisme & Crowd Management
vrijdag 19 januari, 13:30 – 14:30 uur
De Oosterpoort, Bovenzaal (links)

Omgaan met grote groepen bezoekers tijdens festivals en evenementen vraagt steeds meer aandacht. Met innovatieve technieken kunnen sectoren en beveiligers geholpen worden. Ook kunnen de vragen die de overheid stelt beter beantwoord worden. In dit panel kijken we naar actuele technieken, die ervoor zorgen dat grote groepen bezoekers veiliger op evenementen kunnen verblijven.

Met: Gerard van Duykeren (The Security Company), Willem Westermann (De Regelaar, VVEM)