Van 17 tot en met 19 januari is de VVEM aanwezig op Eurosonic Noorderslag. Als onderdeel van het conferentieprogramma in de Groningse Oosterpoort organiseren we een zestal panels en zijn we ook in panels van anderen te gast. Hierbij het programmaoverzicht.

THE SOUND WE NEED
18 januari 12:00 – 13:00 uur, zaal Back 13 (UP)
Met: Peter van der Geer (Event Acoustics), Jim Griffith (Vanguardia Consulting), Peter de Groot (Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied)
Moderator: Heko Scheltema (VVEM)
Inhoud: Engelstalig panel over de beste manier om buitenevenementen te versterken. Welke apparatuur is het meest geschikt? Hoe installeer je die optimaal?

NIEUWJAARSNIEUWS
17 januari 13:30 – 14:30 uur, zaal Back 13 (UP)
Met: Menno Hoezee (VVEM)
Moderator: Willem Westermann (VVEM)
Inhoud: Een update van alles wat nieuw is in de evenementenindustrie, verspreid over vijfmaal vijf minuten, met een mogelijkheid tot reageren van tien minuten. Aan bod komen:
? De nieuwe Handreiking Evenementen Veiligheid (HEV)
? Het nieuwe Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV)
? Het nieuwe stuk over constructieve veiligheid van het Centraal Overleg Bouwconstructies (COBc)
? Het nieuwe Gehoorconvenant
? Het nieuwe document voor bliksembeveiliging op evenementen

NIEUWE INDUSTRIECIJFERS – DE GROTE CONCERTEN EN FESTIVALS
18 januari 12:00 – 13:00 uur, zaal Back 13 (UP)
Met: H?rald van de Bunt (VVEM), Lex Kruijver (Respons), Gert Jan Brouwer (Frontline Rigging), Stef Luteijn (Q-Dance)
Moderator: Willem Westermann (VVEM)
Inhoud: Vers van de pers: de cijfers van 2018 van de grote concerten. Daarnaast een terugblik: wat gebeurde er met de (cijfers van de) festivals in 2018?

BREAKING BOUNDARIES – NAVIGATING THE INTERNATIONAL PRODUCTION MARKETPLACE
18 januari 13:30 – 14:30 uur, zaal Back 13 (UP)
Met: Marc van der Wel (Wel Connected), Pieter Smit (Pieter Smit Group), Sander Bijlstra (Q-Dance)
Moderator: Heko Scheltema (VVEM)
Inhoud: Engelstalig panel over de Nederlandse bedrijven die in het buitenland aan de slag gaan, waarin experts open en eerlijk praten over de valkuilen waarin ze zijn getrapt en over de successen die zijn behaald.

WERK GEZOCHT? MENSEN GEZOCHT!
18 januari 13:30 – 14:30 uur, zaal Back 12 (UP)
Met: Gerard van Duykeren (The Security Company), Dick van Berkum (Ampco Flashlight Group), Maarten van de Kerkhof (Be Live), Ronny Hooch Antink (Mojo Concerts)
Moderator: Willem Westermann (VVEM)
Inhoud: De Nederlandse evenementenmarkt floreert als nooit tevoren. Aan de achterkant betekent dit echter een grote druk op beschikbaar materiaal en vooral ook op goed personeel tijdens het evenement. Tentenbouwers, hekkensjouwers, producenten, beveiligers, technici, horecapersoneel, ticketscanners, de vraag naar kundige mensen wordt groeit zo hard dat het soms wringt. Hoe gaan we hiermee om?

KUNNEN WE DAT (NIET) AAN VRIJWILLIGERS OVERLATEN?
19 januari 12:00 – 13:00 uur, zaal Back 12 (UP)
Met: Willem Westermann (VVEM), Hanneke Hulshof (Kees), Gerben Roskam (So What!, Mass Events)
Moderator: Wiske Ebben (Kees)
Inhoud: Vrijwilligers spelen nog altijd een grote rol in het Nederlandse culturele veld. In dit panel wordt gekeken naar ?vrijwilligers versus betaalde krachten?. Wat laat je wanneer aan wie over? Hoe krijg je het goed georganiseerd en als het niet volgens plan of zelfs mis gaat, wat is dan de consequentie?

DE TOEGANKELIJKHEID EN UITGANKELIJKHEID VAN EVENEMENTEN EN PODIA
19 januari 13:30 – 14:30 uur, zaal Back 12 (UP)
Met: Mark Schoots (Recreatie Noord Holland), Bart Kokx (Possibilize), Berend Schans (VNPF), Marianne Dijkshoorn (Toegankelijkheid Evenementen)
Moderator: Willem Westermann (VVEM)
Inhoud: Fijn uitgaan blijkt nog altijd niet voor iedereen mogelijk. En dat terwijl er met aandacht en logisch nadenken al heel veel te verbeteren is voor mensen met een beperking. Dit panel geeft een aantal duidelijke en praktische voorbeelden van wat w?l kan.

Tags