De 2020-editie van CUE, de tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie, vindt van 13 tot en met 15 januari 2020 plaats in Rotterdam Ahoy. De VVEM is betrokken bij het vakinhoudelijk programma dat de VPT organiseert onder de noemer VTP Academy.

CUE biedt een totaaloverzicht van technische faciliteiten voor binnen- en buitenpodia. Tijdens CUE 2020 organiseert de VPT een uitgebreid kennisprogramma onder de naam VPT Academy. Het omvat drie arena?s waar met presentaties, workshops, lezingen, demo?s en netwerksessies kennis wordt uitgewisseld en inspiratie wordt geboden uit soms onverwachte hoek. De VVEM is betrokken bij de volgende onderdelen:

Dinsdag 14 januari
panel: Frequentieschaarste
tijd en locatie: 14:30 – 15:30 uur – DOCK 1
Sprekers: Eric Pierens (NEP, PMSE), Roland Mattijsen (Audio Electronics Mattijsen, PMSE), Willem Westermann (VVEM, PMSE)

De onlangs georganiseerde themadag van de VPT en de PMSE maakte het al duidelijk: de draadloze toepassingen in de broadcast- en entertainmentwereld staan onder druk. De beschikbare frequentieruimte wordt minder, de benodigde technieken zijn nog niet overal beschikbaar. Er moet meer geco?rdineerd worden om er samen uit te komen.?Tijdens de CUE zal een overzicht worden geboden van de huidige ontwikkelingen, de beperkte beschikbare oplossingen en de uitdagingen om de shows toch doorgang te laten vinden.

Woensdag 15 januari
panel: Vragen en discussie rondom ‘het Convenant?
tijd en locatie: 14:00 – 15:00 uur – DOCK 2
Sprekers: Henk Kroon, Marcel Kok, Willem Westermann
Organisatoren: TivoliVredenburg, dBcontrol en VVEM

Tijdens CUE gaan we praten, waar nodig antwoorden geven en discussi?ren over het geluids- en gehoorconvenant. Het gaat hierbij om het belang van de preventie van gehoorschade bij bezoekers. Nadat de poppodia en evenementen al sinds 2011 convenanten afsloten, zijn nu ook bijvoorbeeld bioscopen , studentenverenigingen en fitnesscentra aangesloten. Technici spelen een belangrijke rol in de keten. Op CUE is het daarom goed bijvoorbeeld te benoemen waar het om gaat, wie wat moet regelen en waar welke verantwoordelijkheid eigenlijk ligt. Tijdens dit panel is volop ruimte voor discussie en vragen!

Tags