Tijdens de vijfde editie van het Nationaal Congres Evenementen zijn de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Onder meer de steden Dordrecht en Gouda en het jubilerende Pinkpop zijn hier in de prijzen gevallen.

In de categorie Evenementenstad Van Het Jaar met meer dan 100.000 inwoners is Dordrecht tot winnaar uitgeroepen. In de Evenementenstad Van Het Jaar tot 100.000 inwoners is de prijs nar Gouda gegaan. Drie gemeenten in de categorie boven 100.000 inwoners (Dordrecht, Nijmegen en Den Haag) ontvingen het predicaat ?Excellente Evenementensteden?. ?Met het predicaat Excellente Evenementenstad krijgen zeer goed presterende steden de zichtbaarheid en waardering die ze verdienen. De jury ziet deze Excellente Evenementensteden als inspirerende voorbeelden voor andere steden?, aldus juryvoorzitter Eltje de Klerk.

In de categorie Beste Publieksevenement besloot de jury unaniem de titel dit jaar toe te kennen aan de Reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden. Door de jury werd het evenement betiteld als ?monumentaal, zowel qua media-aandacht als wat betreft de reusachtige grootsheid van het thema?. De Grand Prix is uitgereikt aan het dit jaar 50-jarige Pinkpop. Deze tweejaarlijkse prijs van de Nationale Evenementenprijzen wordt uitgereikt aan een succesvol publieksevenement dat uitblinkt in kwaliteit, originaliteit/authenticiteit, bekendheid, uitstraling en bezoekaantallen en daarnaast organisch weet te groeien en aantoont dat er veel draagvlak is bij het publiek en de omgeving.

De Nationale Evenementenprijzen 2019 zijn uitgereikt op de 5e editie van het Nationaal Congres Evenementen (NCE) in Deventer in gastprovincie Overijssel, in de Lebuinuskerk in Deventer. In een uitverkocht huis waren ruim 200 vakgenoten, evenementenorganisatoren, gemeenten en andere aanwezigen getuige van de sfeervolle prijsuitreiking.

Tags