Over evenementenlocaties

Organisatie

Zoeken in de kennisbank

Filter op

Recente artikelen

Sportpaleis Ahoy na ingrijpende verbouwing weer in gebruik (bericht van Zichtlijnen)

? ? ? Het Sportpaleis van Ahoy is, na een grootschalige verbouwing, weer open. De bezoekerscapaciteit is vergroot van 10.500 naar ruim 15.000. Daarnaast is het gebouw productietechnisch opgewaardeerd, zodat het voldoet aan de hoogstaande eisen van internationale topartiesten. En de bezoeker zal door de ingrepen meer ruimte, sfeer en betrokkenheid bij de arenavloer ervaren,…

Lees meer

Nationaal Evenemententerrein wenselijk en haalbaar

In opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft ZKA Consultants & Planners uit Breda een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van ??n of meer nationale evenemententerreinen. Gerben Baaij van NBTC: ?De conclusie is duidelijk. Vanuit de markt gezien is er potentie en behoefte aan ??n of meer nationale evenemententerreinen. Het is mogelijk zo?n terrein te realiseren en te exploiteren. Dat zou bovendien een enorme stimulans voor het toerisme en de evenementenbranche betekenen. Maar op het gebied van veiligheid en milieu dienen er nog wel een aantal problemen te worden opgelost.?

Lees meer

Muziektempel in Amsterdam Zuidoost van de baan

De plannen voor de bouw van een nieuwe concerthal in Amsterdam Zuidoost zijn komen te vervallen. Dat maakte de gemeente Amsterdam bekend. De gemeente kiest voor de bouw van een Sport Dome in Amsterdam-Noord.

Lees meer

Weer asbestvondst in Beatrix Theater

UTRECHT (ANP) – De première van de musical Mamma Mia! van Joop van den Ende is zes weken uitgesteld omdat tijdens de verbouwing van het Beatrix Theater asbest in het plafond is gevonden. Dat heeft woordvoerder R. Huppertz zaterdag bevestigd.

Lees meer

Beatrixtheater wordt volwaardig musicaltheater

Het Beatrixtheater wordt uitgebreid tot 1522 stoelen en daarmee een volwaardige grote theaterzaal. Ruimte bieden aan grote theaterproducties zoals musicals geeft een nieuwe impuls aan het Utrechtse culturele klimaat. Daarmee neemt het belang verder toe van Utrecht als Cultuurstad voor een breed publiek van binnen en buiten de stad.

Lees meer

Bloomingdale herrezen uit de as

Het nieuwe strandpaviljoen Bloomingdale heeft vorige week vrijdag de deuren weer geopend. De afgelopen winter ging het paviljoen met het opvallende architectonische ontwerp tijdens een grote brand in de winterstalling verloren.

Lees meer

Realisatie Amsterdam Dome is haalbaar (bericht van site High Profile)

Op vrijdag 25 april presenteert het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Amsterdam-Noord de plannen voor de Amsterdam Dome, International Sports & Events Center. Het stadsdeel heeft onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een indoortopsportcentrum met een capaciteit van 15.000 toeschouwers, waarbij de financiering en het eigendom grotendeels bij een private partij komen te liggen.

Lees meer

Music Dome in Amsterdam (bericht van site Publieksevenement)

AMSTERDAM – In Zuidoost komt pal naast de Heineken Music Hall een nieuwe concertzaal met plaats voor twaalf- tot vijftienduizend bezoekers. Deze zogenoemde Music Dome moet de leemte vullen tussen de vorig jaar geopende hal van Mojo Concerts en het tegenoverliggende stadion Arena.

Lees meer

De Vloer dicht? Dat nooit! (bericht van site www.devloer.nl)

Als het aan de burgemeester en wethouders ligt, wordt de subsidie aan De Vloer op zeer korte termijn stop gezet. De gemeente heeft hierover woensdag 6 november vergaderd en is van plan hier 19 november een beslissing over te nemen.

De Vloer is nog gewoon open dus kom nu dansen en laat iedereen zien wat dit poppodium betekent voor de muziekcultuur in Utrecht

Lees meer

Tivoli wil poppodium beginnen in Almere (bericht van site Popinstituut)

Het Utrechtse poppodium Tivoli heeft vergevorderde plannen om een popzaal in Almere te gaan exploiteren. Tivoli is anderhalf jaar geleden door de gemeente Almere benaderd om een plan te maken voor een nieuw podium.

Lees meer