Nieuws

Organisatie

Zoeken in de kennisbank

Filter op

Recente artikelen

Festivalmarkt: meer festivals, meer bezoekers

— PERSBERICHT 9 juni 2015 — Meer festivals, meer bezoekers. De festivalmarkt blijft groeien. ? Na de sterke groei in 2013 hebben de Nederlandse festivals de opwaartse trend in 2014 weten vast te houden. Er waren vorig jaar 801 festivals die 22,7 miljoen mensen wisten te trekken, een stijging van 5,6 procent. De festivalmarkt blijft…

Lees meer

Politie legt evenementen lam

GPD

DEN HAAG – Tientallen grote zomerevenementen worden bedreigd door geplande politieacties. Agenten willen tijdens evenementen protesteren uit woede over de achteruitgang van hun arbeidsvoorwaarden. Evenementenmakers vrezen dat afgelastingen tot een chaos leiden.

De kans bestaat dat burgemeesters de evenementen moeten afgelasten, omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. De bonden willen nog niet zeggen tijdens welke evenementen ze precies actie denken te voeren, maar ze hebben er dertig tot veertig op het oog. Die variëren van grote sportwedstrijden tot muziekbijeenkomsten. Daarnaast overwegen de bonden publieksvriendelijkere acties, zoals het frustreren van snelheidscontroles. De politiebonden ACP, NPB (Nederlandse Politiebond) en VMHP (Vereniging van Middelbare en Hogere Politieambtenaren) willen volgende maand actie voeren op dagen dat er grote evenementen plaatsvinden. De actieperiode ’zal een grimmig karaker hebben en zijn weerga niet kennen’, kondigen de bonden aan.

Lees meer