Borgstelling MKB-krediet (BMKB-C)

Organisatie

Wat houdt de Borgstelling MKB-krediet (BMKB-C) in?

Via de borgstelling MKB-kredieten kan de mkb-ondernemer onder gunstiger voorwaarden geld lenen bij de bank, bijvoorbeeld om rekeningen te kunnen betalen en betalingsachterstanden weg te werken. De overheid staat borg voor 75% van het geleende bedrag. Aanvragen voor dit krediet kunnen tot 1 april 2021 worden ingediend. De BMKB-C geldt voor kredieten tot ? 1,5…

Welke voorwaarden zijn er aan het BMKB-krediet?

Het mkb-bedrijf is gevestigd in Nederland. De onderneming heeft maximaal 250 werknemers met een jaaromzet tot ? 50 miljoen ?f een balanstotaal tot ? 43 miljoen. Het bedrijf bestaat langer dan 3 jaar. Een starter kan in aanmerking komen voor het krediet als bij de bank een starterslening wordt afgesloten.

Hoe vraag ik het krediet (BMKB-C) aan?

Het bedrijf kan het BMKB niet zelf aanvragen. De kredietverstrekker (een financier die is aangesloten bij de BMKB-regeling) kan gevraagd worden om de regeling te gebruiken. De financier meldt dit aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Er is een webportaal speciaal voor financiers waar ze kunnen melden en vragen kunnen stellen aan RVO.